Emily Moffitt grijpt Grand Prix winst op MET Oliva

Emily Moffitt grijpt Grand Prix winst op MET Oliva
In het zuiderse Oliva werd de internationale Grote Prijs gebouwd over een hoogte van 1.45m. Niet alleen  een smakelijke prijzenpot maar ook Longines Ranking punten waren er te verdienen tijdens de Mediterranean Equestrian Tour.

Van de 48 deelnemers plaatsten 14 combinaties zich voor de barrage. Uiteindelijk sprong Emily Moffitt naar de overwinning, goed voor 7.500 euro. In het zadel van de BWP-ruin Galip (Nonstop x Feo) snelde Moffitt naar de overwinning in 47,17 seconden. De voormalig Amerikaanse, nu rijdend voor Groot-Brittannië bleef zo Marie Hecart met haar SF-merrie, Vahinee (v. Lauterbach) voor.

Hecart kruiste de finish foutloos in 47,86 seconden, net geen twee seconden sneller als Triggol govett met de Quinar-dochter, Wolke 334.

Zwitserland's Niklaus Schurtenberger volgde net buiten het podium op de vierde plaats met Quasimodo VII (v. Quidam's Rubin) onder het zadel. Enkel deze vier combinaties haalden de finish foutloos.

De snelste vierpunter snoepte heel wat seconden af van Moffitt haar winnende tijd. Harold Boisset stopte de timer op 43,26 seconden en haalde met vier punten zo alsnog de vijfde stek in het zadel van Quolita Z (v. Quasimodo Z).

Klik hier voor de resultaten