Eindelijk een Franse overwinning op het Saut Hermès in Parijs

Eindelijk een Franse overwinning op het Saut Hermès in Parijs
Vandaag is het top class evenenement Saut Hermès in Parijs van start gegaan. En na twee buitenlandse overwinningen in de koepel van het Grand Palais is daar dan eindelijk de thuis overwinning waar het France publiek op zat te wachten. In de rubriek op tijd  is het Patrice Delaveau die zijn eigen landgenoot Roger Yves Bost naar de tweede plaats verwijst in de Prix Hermès Sellier.

De Franse topruiter was met zijn hengst Carinjo HDC (v. Cascavelle) Bosty en Pegase du Murier (v. Adelfos) in 56.54 seconden te snel af. De voormalig Europees kampioen moest het vandaag stellen met een tweede plaats. Hij kwam met zijn machtig springend schimmel hengst in 57.19 seconden over de eindstreep.

Pius Schwizer die Leonard de la Ferme CH (v. Landjuweel) in 58.80 seconden naar de derde plaats stuurde.

In de rubriek direct op tijd zette Belg Jérôme Guery  met  zijn top hengst Papillon Z (v. Perhaps v Berkenbroeck) een mooie foutloze rit 58.98 seconden op de klok te zetten. Een tijd waarmee hij nét 18 honderdsten te kort kwam voor een podium plaats.

De top 5 werd ook compleet gemaakt door een Franse combinatie. Philippe Rozier kwam met zijn Selle Francais ruin Reveur de Kergana (v. Hornet Rose) slechts 6 honderdsten later over de eindstreep als Guery.

Kijk hier voor alle resultaten.