Eerste winst op Aachener Soers voor Emanuele Gaudiano

Eerste winst op Aachener Soers voor Emanuele Gaudiano
Morgen barst de landenwedstrijd om de Europese titel los in Aken, maar vandaag zijn de eerste sprongen al genomen op het heilige gras van de Aachener Soers. Tijdens de CSI3* proef, waarbij de ruiters met hun tweede paard aan de start kwamen, was er winst voor de Italiaan Emanuele Gaudian, Michael Whitaker werd tweede en Andreas Schou uit Denemarken pakt de derde plaats.

In de openingsrubriek direct op tijd sprong Gaudiano naar de snelste tijd met de 9-jarige schimmelhengst Caspar 232 (v. Casper). Michael Whitaker en Valentin R (v. Heartbreaker) uit Groot-Britannië volgen met een foutloze rit in 63:80 seconden op de tweede plaats.  Op de derde plaats eindigt de Deen Andreas Schou voor Denemarken met Allstar (v. Oklund) op de derde plaats met een tijd van 64.99 seconden voor landgenoot Soren Pedersen en  Tailormade Cavetta.

De top vijf werd compleet gemaakt door Daniele Augusto da Rios, die Baedeker (v. Heartbreaker) in 66.86 seconden over de finish stuurde.

Voor Nederland sprong Jur Vrieling een rustig ronde zonder springfouten met VDL Glasgow v. Merelsnest (v. Nabab de Reve) en kreeg een tijdfout aangerekend. Jeroen Dubbeldam zag met Classic Man V (v. Cornet Obelensky) een balkje vallen.

Kijk hier voor alle resultaten.