Eerste overwinning op CSIO Opglabbeek naar Groot-Brittannië

Eerste overwinning op CSIO Opglabbeek naar Groot-Brittannië
Op het Sentower Park is het CSIO jeugdconcours van start gegaan met een buitenlandse overwinning  In de Children rubriek over 1.25m was het de Britse Jodie Burchmore Eames die de Duitse Johanna Beckmann en Ana Fernandez De Velasco Arroyo uit Spanje voor bleef.

Tijdens de rubriek direct op tijd kwam de Britse in 60.42 seconden als eerste over de eindstreep met  de KWPN merrie Casti Aneira (v. Lupicor).   Beckmann zette de achtervolging in met Quintess 12 (v. Quebec) maar moest flink toegeven op de Britse amazone en kwam als tweede over de finish na een rit in 62.08 seconden. De Spaanse De Valesco Arroya en de merrie Qulebelle Dugery volgden op de derde plaats met een foutloze rit in 62.67 seconden.

De beste Belgische prestatie kwam van Tristan Guisson en de Zangersheide merrie Cassandra vh Legata Hof Z (v. Conway).  Het duo zette de vijfde tijd van 63.48 seconden op de klok met een fraaie foutloze rit. Zij eindige daarmee vlak achter de Noorse Noona Wildfand Linde die met  Chelino 3 (v. Conday) vierde werd.

Voor Nederland wist Cejay Joosten een fraaie prestatie neer te zetten met Sagnal (v. Silvano). De nummer twee van het Nk in Mierlo stuurde de ruin met een rustige ronde foutloos rond en werd 15e.

Kijk hier voor alle resultaten.