Duitsers winnen met overmacht de Nations Cup te Aken

Duitsers winnen met overmacht de Nations Cup te Aken
Vraag aan een ruiter wat hun sportieve droom is en je zal steevast hetzelfde antwoord krijgen. Het rijden van de Olympische Spelen en het rijden van het CSIO van Aken.

De opdracht lijkt éénvoudig. Er treden 8 landen aan met elk 4 ruiters. Alleen het resultaat van de 3 beste ruiters wordt opgeteld. Elk land rijdt één omloop met daglicht, de tweede omloop is er eentje onder kunstlicht.

De Duitse equipe won deze fel bevochten Nations Cup. Het team realiseerde een droomeindscore van 0 strafpunten. Ze konden hierbij rekenen op Marcus Ehning en Pret A Tout ( Hiram Chambertain), Maurice Tebbel met de Chacco- Blue zoon Chacco's Son. Marcus Kutscher en zijn Clenur ( Carinue) kwamen als derde ruiter aan de start. Philipp Weishaupt kwam met LB Convall ( Colman) als laatste aan de start. Marcus Kutscher zorgde 1 keer voor het wegstreepresultaat.

Op de tweede plaats vinden we het Team van Amerika. Zij eindigden met 8 strafpunten. Deze telde mee uit de eerste omloop van Kent Farrington en Gazelle ( Kashmir van het Schuttershof). Elizabeth Madden zorgde met Coach ( Con Air) 2 keer voor het schrapresultaat. Haar collega Laura Kraut reed dubbel foutloos met Zeremonie ( Cero). Dit deed ook Mclain Ward met HH Azur ( Thunder van de Zuuthoeve).

Eveneens met 8 strafpunten eindigde het Zwitserse team. Werner Muff draaide met Daimler ( Canturano) 2 foutloze rondes. Martin Fuchs en zijn imposante schimmel Clooney 51 ( Cornet Obolensky) reed 4 en 8 strafpunten bij elkaar. Njada Peter Steiner zorgde in de tweede omloop voor het schrapresulaat. Paard van dienst was Saura De Fondcombe ( Balou de Rouet). Steve Guerdat deed het netjes dubbel foutloos met Hannah ( Dulf van de Bisschop).

De Nederlandse equipe eindigde net achter de Belgen. De Belgen kregen een eindscore van 16 strafpunten. Ze waren heel sterk begonnen. Team Nederland kreeg 21 strafpunten en dat bracht hun op de vijfde plaats terecht. Harrie Smolders reed met Don VHP Z ( Diamant de Semilly) een foutloze ronde en eentje met 8 strafpunten. Aniek Poels reed 4 en 1 strafpunt bij mekaar met haar sterk springende Numero Uno Dochter Athene. Michel Hendricx en Baileys ( Indoctro) reden 4 strafpunten in de eerste ronde en zorgde voor het schrapresultaat in ronde 2. Marc Houtzagers en Sterrehof's Calimero ( Quidam de Rêvel) leverde het schrapresultaat in ronde 1 en kregen 1 springfout bij hun tweede doortocht.

Benieuwd wie zondag zijn naam op de muur mag schrijven.

De 17- jarige Titus ( Lancelot) van Guy Williams maakte een akelige landing na de dubbelsprong van het parcours. Guy stapte af, het linkervoorbeen werd ingepakt en Titus werd naar de dichtstbijzijnde ziekenhuis overgebracht. Hopelijk is Titus snel aan het betere been.

 

Klik hier voor de resultaten