Dubbeldam naar top notering in Grote Prijs van Arezzo

Dubbeldam naar top notering in Grote Prijs van Arezzo
Jeroen Dubbeldam liet vanmiddag weer eens zien waarom hij de absolute wereldtop is in de Grote Prijs van Arezzo. Daar sprong hij met de 15-jarige Carusso LS la Silla (v. Montebello) op sublieme wijze naar een vierde plaats achter de Italiaan in vorm Gianni Govoni.

Over het pittige 1.60m parcours wisten zich 14 combinaties te plaatsen voor een alles beslissende barrage. Daar was het Govoni die zich voor een derde maal dit weekend de hoogst haalbare rubriek van de dag op naam schreef. Dit maal niet met zijn vertrouwde Winn Winn, maar met de 10-jarige Larbraker (v. Larino). Het duo zette een waanzinnige rit neer van 51.66 seconden waar niemand een antwoord op had.

Zelfs de Zwitsers Janika Sprunger moest flink toegeven met haar 9-jarige hengst Ninyon (v. Nintender). De top amazone kwam als tweede over de finish na een omloop in 53.52 seconden. Fransman Nicolas Deseuzes sprong naar een derde plaats. In het zadel bij de 10-jarige Topaze Latour (v. Diamant de Semlly) klokte hij 54.56 seconden.

Dubbbeldam en zijn Montebello-zoon lieten in het basis parcours al een hele stabiele ronde zien. In de barrage ging het tempo iets omhoog. Maar de tijd van 55.60 seconden was niet genoeg om Govoni in te halen. Het werd een vijfde plaats.

Kijk hier voor alle resultaten.