Dubbeldam en Zenith laten zich merken in Stuttgart

Dubbeldam en Zenith laten zich merken in Stuttgart
Het avond programma in Stuttgart startte met een pittige 1.50m Longines Ranking proef. Van de 36 starters haalden er 22 de eindstreep foutloos. Frankrijk's specialist ter zake, Roger Yves Bost haalde de overwinning op de rug van de 13-jarige Pegase du Murier (v. Adelfons). Het duo finishte foutloos in 62,64 seconden. Nederland's Leopold Van Asten volgde op de tweede plaats. Samen met VDL Groep Zidane N.O.P. (v. Heartbreaker) hield hij het foutloos in 63,64 seconden. Het podium werd afgewerkt door Steve Guerdat en Big Red (v. Ludwig von Bayern ).

De Olympische ruiter werd opgevolgd door de wereldkampioen, Jeroen Dubbeldam en zijn kampioenspaard SFN Zenith N.O.P. (v. Rash). Felix Hassmann won eerder al de 1.45m proef, ditmaal plaatste hij zich op de vijfde stek met Cayenne WZ (v. Claudio).

Net voor het avond programma werd een 1.45m CSI5* proef afgewerkt. Verreden rechtstreeks op tijd was het Felix Hassmann die de winst in eigen land hield. Op de rug van de 11-jarige SL Brazonado (v. Sl Baluarte) kruiste Hassmann de eindstreep in 55,83 seconden. Hasssmann nam zo ruim drie seconden voorsprong op zijn landgenoot Jan Wernke en alsook een overtuigende overwinning.

Wernke zadelde de 10-jarige KWPN-merrie Queen Rubin (v. Quidam's Rubin) op en besloot uiteindelijk met een foutloze omloop in 58.97 seconds. Stephex-amazone, Petronella Andersson volgde op een derde plaats met de 9-jarige Cantacorda (v. Canturo).

De top vijf werd afgewerkt door Nederlands Olympiër, Jeroen Dubbeldam en de 14-jarige Carusso LS La Silla (v. Montebello) op de vierde plaats en Max Kühner met Cielito Lindo 2 (v. Clarimo) op vijf.

Nicola Philippaerts strandde net buiten de klassering. Samen met H&M Harley v Bisschop (v. Dulf van den Bisschop) rondde hij af met één strafpunt voor tijd. Het duo klokte af in 72,93 seconden.

KLIK HIER VOOR DE RESULTATEN