Dubbeldam bij laatste vier op Wereldruiterspelen

Dubbeldam bij laatste vier op Wereldruiterspelen



Patrice Delaveau, Beezie Madden, Rolf-Goran Bengttson en Jeroen Dubbeldam. Dat zijn de 4 ruiters die na de halve finale daarnet doorgaan naar de ‘final four’ van morgennamiddag op de Wereldruiterspelen in Caen.

De eerste drie namen zijn diegene die de voorbije dagen steeds vooraan terug te vinden waren. Maar de remonte van Dubbeldam in het klassement is zeer knap! Deze middag was hij nog de nummer 12, maar na twee fantastische foutloze rondes met Zenith SFN wist hij staat de combinatie op een fantastische vierde plaats.

In die halve finale vanmiddag reden buiten Dubbeldam enkel Mclain Ward (Rotchild) en Patrice Delaveau (Orient Express HDC) twee foutloze rondes. Het Ierse wonderkind Bertram Allen noteerde één tijdsfout in de eerste omloop met Molly Molone V.

Voor Gerco Schröder en London was het vandaag niet weg gelegd. London sprong een ongebruikelijke hoeveelheid balken uit de lepels de eerste omloop, waarmee ze combinatie met 12 strafpunten voor de tweede niet terug kwam. Ook Maikel van der Vleuten had meer balken dat hij gewend is, met Verdi noteerde hij na twee omlopen hetzelfde resultaat als Gerco.

Kijk hier voor de tuseen klassement.