Droomscenario in finale Global Champions Tour Doha met winst voor Ben Maher, Peder Fredricson op twee en Harrie Smolders op drie

Droomscenario in finale Global Champions Tour Doha met winst voor Ben Maher, Peder Fredricson op twee en Harrie Smolders op drie
De finale van de Global Champions Tour wordt vandaag verreden op het mooie terrein in Doha. Onder een inktzwarte lucht weten zich negen combinaties te kwalificeren voor de barrage. Deze Grote Prijs over een hoogte van 1m60 in de CSI5* rubriek is de laatste mogelijkheid voor de ruiters om zich te kwalificeren voor de Super finale die van 13 tot en met 16 december in Praag verreden worden. Daar staan ook de Play-Offs voor de Global Champions League op het programma.

Als eerste starter in de barrage gaat Peder Fredricson van start met Hansson WL (v. Hip Hop) en zet de toon met een foutloze ronde in 36.24 seconden.

De Australische amazone Edwina Tops-Alexander is de volgende deelnemer in de ring met California (v. l 'Esprit). Samen met deze elfjarige KWPN-er weet ze ook foutloos te blijven in 37.71 seconden.

Voor Italië zien we Lorenzo de Luca die met de BWP merrie Irenice Horta (v. Vigo D Arsouilles) alles op alles zal zetten om zich te kwalificeren voor de super finale volgende maand. Lorenzo gaat er vanaf de eerste hindernis volledig voor en neemt alle risico's met deze fantastisch springende Irenice en finisht met 37.19 seconden.

Shane Breen en Golden Hawk (v. Vigo D Arsouilles) krijgen te maken met een kleine miscommunicatie wat ze problemen kost in de dubbel. Waar hij een extra galopsprong zocht op het laatste moment in de aanloop naar de sprong ging het mis en beide balken kwamen naar beneden. Zij finishen met een totaal van 12 strafpunten in deze barrage.

Voor Griekenland zien we Athina Onassis met MHS Going Global (v. Quidam Junior) die rustig van start lijken te gaan. Ze kiest voor een rustige ronde met een goed resultaat maar weet dat helaas niet te volbrengen. Er valt een balk in het zand en zo eindigt ze haar ronde met 4 strafpunten.

Dan verschijnt Harrie Smolders ten tonele met Don VHP Z (v. Diamant de Semilly) en zijn alle ogen op de ring gericht. Een geweldige ronde is het resultaat en voorlopig staan ze met 36.94 seconden op een tweede plaats.

Laura Kraut volgt met de schimmel Zeremonie (v. Cero) en kan hier nog roet in het eten gooien voor de kwalificatie van Lorenzo de Luca. Het gaat echter al snel mis en de eerste strafpunten verschijnen op het bord.

Pieter Devos en Espoir in de ring. De BWP zoon van Surcouf de Revel komt in de problemen op de derde hindernis, een behoorlijk pittig opgestelde sprong na een scherpe wending. Hij staat nu op een voorlopige vijfde plaats. Dat houdt voor Lorenzo in dat hij zich bij deze heeft gekwalificeerd voor de Super Finale en zo bij de topruiters mag aanschuiven.

Dan is het de beurt aan Ben Maher en Explosion W (v Chacco Blue). Hij wist zich al naar de top van het klassement te werken van de Global Champions Tour in zowel het individueel als in de League waar hij bovenaan staat. Hij heeft er dus een top seizoen opzitten en zal het vanavond zeker nog alles geven voor deze finale. Hij finisht met een geweldige 35.50 seconden op de klok. Wat een ronde! Hij bezorgt het publiek opnieuw kippenvel na eerder vandaag al met de London Knights de winst op naam te schrijven.

Algemene ranking

In de overall rankings houdt dat in dat Ben Maher dus na het seizoen bovenaan het leidersbord staat. Harrie Smolders weet op de tweede plaats te eindigen met 252 punten. Voor België sluit Nicola Philippaerts het seizoen af met een derde plaats met 238 punten.

Resultaten

Kort samengevat eindigt Ben Maher met de fantastische Explosion W op nummer één. "Mijn paard heeft zich in zeer korte tijd geweldig weten te ontwikkelen naar dit niveau. Hij weet zich uit alle situaties te redden". Peder Fredricson en Hansson Wl (v. Hip Hop) eindigen op twee, terwijl Harrie Smolders met Don VHP Z N.O.P. (v Diamant de Semilly) de derde plaats op naam schrijft. Lorenzo de Luca weet zich met zijn vierde plaats in het zadel van Irenice Horta te kwalificeren voor de Super Finale in Praag. De top drie van deze ronde had zich al in eerdere ronden weten te kwalifcieren. Op vijf eindigt Edwina Tops-Alexander met California en Pieter Devos en Espoir eindigen uiteindeijk als zesde.

Resultaten