Doron Kuipers sterk aan zet in Vilamoura

Doron Kuipers sterk aan zet in Vilamoura
In het zuiderse Vilamoura is Doron Kuipers sterk gestart aan zijn internationale wedstrijd. Vandaag startte de tweede week van Vilamoura Spring Toer voor de jonge paarden. Bij de vijfjarigen sprong Kuipers op het podium met de Tangelo van de Zuuthoeve-zoon, Helvetia Moeders W. In het zadel van de KWPN'er klokte hij foutloos af in 38,28 seconden.

Enkel Sören Von Rönne en Pedro Miguel Manso deden het beter. De Duitse springruiter Rönne, sprong naar de overwinning met de Quel Filou 16 (Quiwi Dream x Lerano 2). Het duo stopte de klok op 36,28 seconden en werd meteen opgevolgd door Pedro Miguel Manso met Hedeon.

Kuipers blijft aan zet

Ook bij de zesjarigen sprong Doron Kuipers zich in de prijzen. Op de rug van de Zangersheide-ruin, Ugrant Z (Utrillo vd Heffinck x Carthago Z) sprong Kuipers naar de vijfde plaats.

De overwinning bij de zesjarigen was er voor Frankrijk's Guillaume Foutrier. De Franse springruiter haalde zowel de overwinning als tweede plaats. Samen met de sBs-ruin, Fayerbal du Ronchy (Baloubet du Rouet x Bon Ami) ging Foutrier zichzelf voor als met Burton de Lanny (Diamant de Semilly x Totoche du Banney).

Emma Stoker werkte het podium af met de Oldenburger merrie, Cool Cash (v. Cadensky).

Klik hier voor de resultaten