Doron Kuipers springt zich in de kijker in Mijas

Doron Kuipers springt zich in de kijker in Mijas
De Costa Del Sol Tour start morgen met zijn internationale 2* wedstrijden, vandaag besloot de Portugese toer met de finale voor de jonge paarden. Bij de zesjarigen greep Karel Cox de overwinning. Gisteren liet hij zich reeds opvallen, ditmaal sprong hij naar de hoogste trede in het zadel van Nistria vd Winning Z (Nonstop). Cox kruiste de eindmeet foutloos in 33,78 seconden. Ruim één seconde sneller als Bronislav Chudyba en Gijanta (Ukato), die de tijd stopte in 35,18 seconden.

Carron Nicol volgde op de derde plaats met de Diamant de Semilly-nakomeling, Galerius. De top vijf werd netjes afgewerkt door Bronislav Chudyba (Guayarmina WV) op vier en Nicol Carron (Moonraker) op vijf.

Bij de 7-jarigen sprong België's Maxime Harmegnies naar de vierde plaats in het zadel van Elastique van de Koekoe (Figo de Muze). De combinatie kruiste de eindmeet met één springfout op de teller in 31,6 seconden. Net niet de snelste tijd. Nederland's Yves Houtackers noteerde de beste nationale prestatie. Samen met Atoukeur Dorcel (Winning Mood) sprong hij met één springfout naar de 15de plaats.

Martin Neergaard greep de overwinning op de rug van Chaccolie (Chacco Blue). Na een foutloze barrage in 28,38 seconden nam de Deense springruiter een aangename voorsprong op Bruce Goodin en Chaceldi (Chacco Blue). Het duo klokte foutloos af in 30,97 seconden.

Fidel Segovia en Jack (Coupe de Coeur) speelde op veilig en besloot zo foutloos in 39,94 seconden, goed voor de derde plaats.

Bethanie Knight en Cassalfino (Casall) vervolledigde de top vijf. Samen met Converta (Conthargos) haalde Harmegnies eveneens de barrage. Dit duo nam uiteindelijk genoegen met de achtste plaats.

Gisteren sprong Doron Kuipers zich reeds in de kijker bij de vijfjarigen. Vandaag deed hij er nog een schepje bovenop. Kuipers reed in de barrage een tijd van 39,01 seconden bij elkaar, maar kwam daarmee niet in de buurt van Ranta-Aho en Crocus la Silladiere. De Finse passeerde de finish in 35,88 seconden, een tijd die ze ook met haar andere paard Zinedine Zidane Z (v. Zambesi) niet kon verbeteren.

De Egyptische ruiter Sameh El Dahan was met Enigma K (v. Cellestial) gisteren nog goed voor de derde plaats, vandaag eindigde hij net naast het podium op plaats vier. De winnares van gisteren, de Britse Lauren Edwards met Carumba (v. Cardento), maakte vandaag de top vijf compleet.