Doron Kuipers en Anoek van der Pluijm scoren prachtige plaatsen op Sunshine Tour

Doron Kuipers en Anoek van der Pluijm scoren prachtige plaatsen op Sunshine Tour
De toprubriek van vandaag op de Sunshine Tour, de Big Tour D 1,50m, had vandaag een mooie negende plaats in petto voor Doron Kuipers en Charley (Calido I) na een mooie ronde in de basisomloop. Kuipers trad niet meer aan voor de barrage, en deelde zo zijn negende plaats met de Amerikaanse Reed Kessler die dezelfde beslissing nam.

De barrage werd gewonnen door de Zangersheidemerrie Cassina vd Berg Z, een achtjarige dochter van (Cassiro). Zij behaalde deze eerste plaats met haar Duitse ruiter Marcel Marschall die haar in 35,48 seconden foutloos over de hindernissen stuurde. De Egyptenaar Abdel Saïd deed voor deze proef ook beroep op een Zangersheidepaard. Met SIEC Captain Future Z (Chellano) kon hij tweede worden in 36,28 seconden. Arena UK Winston (Waldo van Dungen) werd derde met Ellen Whitaker terwijl John Whitaker met Cassinis Chaplin (Cassini I) vierde werd. De vijfde plaats ging ook naar een Brit. Ben Walker en Roulette H bleven nog net voor op Gaëtan Decroix en Quel Homme de Hus (Quidam de Revel).

De tweede grootste proef van vandaag, de Big Tour 1,45m, werd gewonnen door een KWPN'er. Beauminka (Jodokus) sprong met Abdel Saïd foutloos rond in 34,24 seconden en bleef zo voor op Castlefield Cass (Cassidee) en Gerard O'Neill voor Ierland. Holly Smith en Fruselli (Zambesi) werden derde.

Doron Kuipers kon ook in de Big Tour 1,35m opvallen. Met Zucces (Gerlinus) werd hij zesde, Max Routledge won met Lord of Arabia (Cassini II).

Anoek van der Pluijm wist op te vallen in de Medium Tour 1,35m. Met Elcapone (Baloubet du Rouet) werd ze derde, met Google (Querlybet Hero) kon ze bovendien ook nog achtste worden. Kayleigh Watts en Fashion V wonnen.