Doron Kuipers derde in Grote Prijs van Poznan

Doron Kuipers derde in Grote Prijs van Poznan

Springruiter Doron Kuipers is derde geworden in de viersterren Grote Prijs van Poznan. De snelle ruiter uit Mijnsheerenland was met Zinius foutloos met de derde tijd in de barrage. Winst was er voor de Belgische ruiter Wilm Vermeir.


Negen combinaties wisten zich te plaatsen voor de barrage, en daarin kon niemand Vermeir verslaan. Hij reed de BWP’er Gentiane de la Pomme (v. Shindler de Muze) naar de overwinning in 35:88 seconden.  Juan Carlos Garcia haalde alles uit de kast, maar kon Vermeir zijn tijd niet verbeteren met zijn ruin Bonzai van de Warande (v. Nonstop). Hij eindigte daarmee als tweede in 36:42 seconden voor Doron Kuipers vervolledigde met Zinius (v. Nabab de Reve) de e derde plaats op het podium innam.

De eveneens Belgische Jerome Guery zagen we terug op de de plaats. Hij had met de Zangersheide hengst Papillon Z (v. Perhaps) ook een snelle tijd neergezet (36:65 seconden), maar kreeg onderweg een springfout. Voor Tim Stockdale en de BWP merrie Fleure de  l’Aube (v. Thunder vd Zuuthoeve) was er een vijfde.

Kijk hier voor alle resultaten.