Doron Kuipers blijft prijzen kapen in Londen

Doron Kuipers blijft prijzen kapen in Londen
Niet minder dan 15 combinaties kwalificeerden zich op donderdag avond in de 1.50m Champagne Taittinger rubriek in Londen.  Er werd hard gestreden in de barrage en slechts een handvol combinaties hielden het foutloos in de barrage. Uiteindelijk sprong Shane Breen naar de overwinning  met de 13-jarige Golden Hawk (Vigo d'Arsouilles). (Lees verder onder Quick Results).




QUICK RESULTS
1. Shane Breen - Golden Hawk
2. Steve Guerdat - Corbinian
3. Geir Gulliksen - Gin Chin van het Lindenhof




Breen en de Belgische hengst klokten foutloos af in 33,41 seconden en bleven zo een halve seconde voor op voormalig Olympisch kampioen en recent Rolex Top Tien winnaar, Steve Guerdat. Guerdat kruiste de eindmeet met de 12-jarige Corbinian (Cornet Obolensky) in 33,91 seconden.  Het duo bleef zo ruim één seconde voor op Gier Gulliksen met de 12-jarige Gin Chin van het Lindenhof.

De BWP-zoon van Chin Chin werd tot kort uitgebracht door Bertram Allen. Begin deze maand verhuisde de schimmel naar de stallen van de Noorse springruiter. Net buiten het podium volgde Rodrigo Giesteira Almeida met de achtjarige Kafka vd Heffinck (Calvaro). Simon Delestre vervolledigde de top vijf in het zadel van Uccello de Will (Marlou des Etisses).

Samen met de 11-jarige Homer de Muze (Nabab de REve) liet ook Doron Kuipers van zich horen. Kuipers sprong met één springfout naar de zevende plaats in deze avondrubriek.

Uitslag