Klassering voor Stefanie van den Brink in de 1.40 rubriek in Zandhoven, Dieter Vermeiren voert volledig Belgisch podium aan van de 1.30 rubriek

Klassering voor Stefanie van den Brink in de 1.40 rubriek in Zandhoven, Dieter Vermeiren voert volledig Belgisch podium aan van de 1.30 rubriek
Deze namiddag stond in Zandhoven een CSI3* rubriek op de agenda over een hoogte van 1.40.

De winst ging naar Frankrijk met Titouan Schumacher. Deze ruiter, die in Zandhoven aan een sterk concours bezig is, sprong met Ukelele Brimbelles naar de finish in 58.59 seconden. Hij hield zo Bart Clarys van een thuisoverwinning. In het zadel van Joie de Toulon reed hij een foutloze omloop in 60.03 seconden, goed voor de tweede plaats.

Brons ging ook naar België dankzij Sven Van Dijck. Met Querly R Z kruiste hij de eindmeet in 60.22 seconden. Frederic Vernaet (Dauphine van T&L) en Nick Vrins (Joker van de Vlasbloemhoeve) sloten de top vijf af.

Voor Stefanie Van den Brink en Salt 'n Peppa was er nog de achtste plaats.

De 2* ruiters kwamen eerder op de dag aan de start in een rubriek over een hoogte van 1.30.

In de aparte barrage was de snelste tijd voor Dieter Vermeiren. Met Ilias van het Hof ter Velde kruiste hij de eindmeet in 35.54 seconden. Hij was zo bijna een seconde sneller dan Nico van der Plaetsen, die zijn barrage afwerkte in 36.52 seconden met Ultra Blue J. Van der Plaetsen moest zijn plaats op het podium delen met Thierry Goffinet. Hij reed zijn Isaura Pracht stevig vooruit in de laatste lijn en wist zo dezelfde tijd neer te zetten als van der Plaetsen.

De vierde plaats was voor Mexico dankzij Mariel Victoria Aguirre en Taormina. Vicky Van de Poel werkte de top vijf af met Imposante de Muze. Voor Brecht Bille was er met Verdon DH Z nog de zesde plaats.