Deusser wint hoofdrubriek 's Hertogenbosch. Smolders kleurt het podium.

Deusser wint hoofdrubriek 's Hertogenbosch. Smolders kleurt het podium.
Op de Dutch Masters in 's Hertogenbosch was de 1.55m een moeilijke opgave voor de 44 startende combinaties. Uiteindelijk wisten vier combinaties zich te kwalificeren. Luciana Diniz besloot het voor bekeken te houden. Samen met de For Pleasure-dochter, Fit For Fun 13 kwam ze niet aan de start in de tweede ronde en strandde zo op de vierde plaats.

Daniel Deusser noteerde de snelste foutloze omloop. Samen met de Cornet Obolensky-zoon, Cornet d'Amour snelde Deusser naar de winst in 40,01 seconden. Eerder won Philipp Weishaupt al, ditmaal strandde de Duitser op de tweede plaats met LB Convall (v. Colman). Het duo klokte foutloos af in 40,47 seconden.

Voor eigen publiek volgde Harrie Smolders op de derde plaats. Eerder werd hij nog als ruiter van het jaar 2017 uitgeroepen. In het zadel van Emerald (v. Diamant de Semilly) noteerde hij één springfout in de barrage in 46,01 seconden.

Alberto Zorzi vervolledigde de top vijf met één tijdsfout. Zorzi startte in deze 1.55m hoofdrubriek met Ego van Orti (v. Vigo d Arsouilles).  Ook Frank Schuttert en Michael Greeve haalden de top tien.

Schuttert snelde naar de zesde stek met Chianti's Champion (v. Champion du Lys). Het duo werd opgevolgd door landgenoot Michael Greeve met Turbo Z (v. Thunder vd Zuuthoeve).

Klik hier voor de resultaten