De nummer één van de wereld bevestigd zijn kunnen tijdens de Royal Windsor GP

De nummer één van de wereld bevestigd zijn kunnen tijdens de Royal Windsor GP
Gisteren stelde de Rolex Grote Prijs van de Royal Windsor Horse Show helemaal niet teleur. Met zowat 30 top ruiters en een winstpot van ruim 254.000 euro werd er topsport op een 'schoteltje' geserveerd. Bob Ellis' 1.60m parcours stond technisch en liet heel wat combinaties zweten.

Michael Whitaker was de eerste die een foutloze omloop noteerde in het zadel van JB's Hot Stuff. Vorige maand sprong de combinatie nog naar de winst tijdens de Jumping Antwerpen Grote Prijs. Uiteindelijk werd het een barrage met verder nog onder andere de nummer één van de wereld, Kent Farrington, Jessica Springsteen, Scott Brash, Laura Kraut en Eric Lamaze. In totaal werd het een barrage met 12 combinaties.

Uiteindelijk was het Kent Farrington die de overwinning greep. Samen met Sherkan d'Amaury (v. Kannan) sprong Farrington foutloos in 39,97 seconden. Lorenzo de Luca volgde met bijna één seconde verschil. De Italiaanse ruiter haalde de tweede plaats met Stephan Conter's Halifax van het Kluizebos (v. Heartbreaker). Het duo klokte foutloos af in 40,85 seconden.

Scott Brash gaf het eigen publiek een leuke derde plaats. Op de rug van Ursula XII (v. Ahorn) sprong Brash een foutloze omloop in 40,97 seconden. De top vijf werd afgewerkt door Laura Kraut (Deauville, v. Diamant de Semilly) op vier en Jessica Springsteen (Cynar VA, v. Clarimo) op vijf.

België's Nicola Philippaerts haalde de barrage nipt niet met H&M Zilverstar T (v. Berlin). Na één springfout in de basisomloop en een tijd van 76,90 seconden stelde het duo zich tevreden met een 13de plaats.

KLIK HIER VOOR DE RESULTATEN