Daniel Deusser pakt eindoverwinning om de Wereldbeker

Daniel Deusser pakt eindoverwinning om de Wereldbeker
Stephex Stables ruiter Daniel Deusser heeft vanmiddag in Lyon de Longines FEI World Cup Jumping Final gewonnen met Cornet D'Amour, een elfjarige hengst van Cornet Obolensky. Deusser en Cornet D'Amour finishten in 70,97 seconden in ronde B van de Final III. Zijn landgenoot Ludger Beerbaum en Contender-dochter Chiara moesten het stellen met de tweede plaats, ook al waren ze ruim 1,5 seconden sneller in Final III ronde B. Beerbaum had echter vier strafpunten opgelopen na Final II, terwijl Deusser er maar twee had.

De Brit Scott Brash en Ursula XII (v. Ahorn) werden derde. Zij gingen in de Final III van start met 5 strafpunten en wisten in de laatste rondes foutloos te blijven. Marcus Ehning pakte ook de vierde plaats voor Duitsland met de elfjarige Cornado NRW, eveneens een hengst van Cornet Obolensky. Ehning bleef foutloos in de Final III maar liep eerder al zes strafpunten op.

De vijfde plaats ging naar Zwitserland met Steve Guerdat en Nino des Buissonets (v. Kannan). Guerdat ging in de Final III van start zonder strafpunten, maar pakte in de Final III ronde A en B elk vier strafpunten en eindigde zo met een totaal van acht strafpunten op de vijfde plaats.

Maikel van der Vleuten en VDL groep Verdi, die nog 5e stond, zakt naar de zesde plaats voor een fout op de insprong van de driesprong.

Klik hier voor de definitieve ranking van de wereldbeker.