Daniel Coyle en Cita grijpen sublieme Grand Prix winst op loodzware avond in Wellington

Daniel Coyle en Cita grijpen sublieme Grand Prix winst op loodzware avond in Wellington
De vijfsterren Grote Prijs in Wellington was een zware opgave. Slechts zes combinaties kwalificeerden zich voor de barrage van deze 1.60m Grote Prijs op het Winter Equestrian Festival.

Meredith Michaels Beerbaum was de eerste aan de start in het verkorte parcours. Samen met de 10-jarige KWPN-merrie, Daisy (c. Excenel) kwam de amazone niet voorbij de finish. Ook Rodrigo Pessoa haalde de finish niet zonder een fout op het scorebord. Op de rug van Chaganus (v. Chacco-Blue) klokte Pessoa foutloos af in 39,594 seconden.

Het was wachten tot de voorlaatste combinatie aan de start voor er een foutloze omloop werd gereden in de barrage. De Ierse springruiter, Daniel Coyle hield het hoofd koel en beheerste zich doorheen het parcours met Cita (v. Casall). Het duo greep zo de overwinning.

Laatste ruiter aan de start, Rodrigo Lambre sprong alsnog één balk uit de lepels en strandde zo op de derde plaats met Coleman. Net buiten het podium volgden Andres Azcarraga (Contendros 2) en Beat Mandli (Dsarie) op een respectievelijke vierde en vijfde plaats.

Klik hier voor de resultaten