Daniel Bluman grijpt loodzware GP Hampton Classic

Daniel Bluman grijpt loodzware GP Hampton Classic
Voor de derde maal op rij was het Daniel Bluman die de ereronde vooraf ging in Bridgehamption, New York. Bluman sprong naar de Grand Prix overwinning tijdens de HAmpton Classic in het zadel van de 9-jarige Ladriano Z (v. Lawito).

Slechts drie ruiters kwamen aan de start van de barrage tijdens deze 1.60m rubriek. Enkel Bluman en Paul Schockemöhle's fokproduct wisten de eindmeet foutloos te kruisen. Het duo kwam later aan de start in deze barrage en speelde het tactisch.

Brianne Goutal volgde op de tweede plaats met Nice de Prissey (v. Rosire). De Amerikaanse sprong één balk uit de lepels terwijl McLain Ward de snelste tijd noteerde, ten koste van twee springfouten. In het zadel van de 10-jarige HH Callas (v. Albatros 68) sprong hij zo naar de derde plaats.

De top vijf werd afgewerkt door Devin Ryan met de KWPN-ruin, Cooper (v. AD UNaniem) en Amanda Derbyschire met Luibanta BH (v. Luidam), op een respectievelijke vierde en vijfde plaats.

Twee Belgische paarden volgden op de zesde en zevende plaats. Indra van den Oude Heihoef imponeerde reeds meermaals dit weekend. Ditmaal sprong de 9-jarige Casantos dochter naar de zesde plaats met Shane Sweetnam op de rug.

Ook Ivan Van Hoecke's fokproduct, Hester (v. Wandor van de Mispelaere) haalde de prijzen met Amerikaanse amazone, Lucy DEslauriers.