CSI Twente 2019: CHIO met Nations Cup

CSI Twente 2019: CHIO met Nations Cup
In 2019 zal de traditionele FEI Longines Nations Cup niet langer in Rotterdam verreden worden maar tijdens de CHIO Twente van 17 tot en met 23 juni. De CSI Twente viert zo haar 45ste editie in stijl. Rotterdam is in 2019 de organisator voor het Europees kampioenschap springen en dressuur.

Rob Maathuis vertelt dat de organisatie van CSI Twente al twee jaar dingt om de Nations Cup te mogen organiseren . "Het is na de Olympische Spelen , EK's en WK's het summum van hippische evenementen. Als organisatie beschouwen we dit als een erkenning voor onze jarenlange toewijding en inzet."

Het tweede wedstrijdterrein zal worden uitgebreid en uitgroeien tot een compleet stadion. In het verteleden heeft het CSI Twente al enkele hoofdwedstrijden mogen organiseren. In 1983 werd er het EK voor junioren en young riders georganiseerd. In 1989 organiseerde het CSI Twente reeds de Nations Cup evenals in 1994 telkens omdat er dan een ander belangrijk evenement werd georganiseerd op Nederlandse bodem in respectievelijke Rotterdam en Den Haag.

Wel nieuw is dat het CSI Twente zo uitpakt met de eerste maal een vijfsterren status.