CSI Opglabbeek: winst voor Schepers en Duffy in ochtendrubrieken

CSI Opglabbeek: winst voor Schepers en Duffy in ochtendrubrieken
In Opglabbeek werden deze voormiddag al enkele proeven afgewerkt. Zo werd de 'Prijs Hindernissen Wilgenhof' deze morgen verreden. 34 combinaties kwamen aan de start in deze 1,20m proef die rechtstreeks op tijd gereden werd.

Uiteindelijk was het Jeroen Schepers die met het eremetaal aan de haal ging. Hij reed zijn merrie Heike Ter Linden (Tresor D'Opaline) in 52,92 seconden naar de eerste plaats. Hiermee was hij iets sneller dan Marie Bonet die met Ideal Van't Palmenhof op de tweede plaats eindigde in 53,12 seconden. Zij schreef eerder vandaag ook al de 1,30 m proef op haar naam. De top drie kleurde volledig in de Belgische driekleur. Sarah Verhamme eindigde met Vino Van de Heernis (Negro) op de derde plaats. Zij legden een foutloze ronde af in 54,07 seconden.

De Zweed Ingemar Hammaström einigde op de vierde plaast met Ocean Des As (Vert Et Rouge). Donna Callahan vervolledigde de top vijg met haar Chacco-Blue zoon Chacco Brown.

Daarnaast werd er deze ochtend in Sentower Park ook de 'Prijs Excellent- Plospan Shavings' gereden. In deze 1,35 proef verschenen 88 combinaties aan de start. Even leek het erop dat deze proef een Belgische overwinning zou krijgen, maar daar stak Alex Duffy een stokje voor. Hij reed Gilles Detry van de eerste plaats. Detry had met Dax Van De Zandloper (Up Chiqui) een zeer snelle tijd neergezet. De combinatie bereikte de eindstreep na 53,81 seconden maar Duffy slaagde er dus in om die tijd nog net iets scherper te stellen. Hij reed Barnike (Baldwin) naar de finish in 53,05 seconden en won zo de proef. De derde plaats was voor Pascale Haep en Iris Van De Bisschop (Vigo D'Arsouilles). Zij finishte in 54,86 seconde. Deze amazone is aan erg sterk concours bezig. Gisteren slaagde ze er ook al in om zich te klasseren.

De vierde plaats ging naar de Franse topruiter Kevin Staut. Hij bereikte met Unna De Kerglenn (Diamant De Semilly) de finish na 55,79 seconden. Vincent Bartin vervolledigde de top vijg met Vinatgae Sologne (Darco). Zij legden net als de rest van de top vijf een foutloze ronde af in 56,96 seconden.

Klik hier voor alle resultaten