CSI Opglabbeek: Slattery en Staut winnen finales voor jonge paarden

CSI Opglabbeek: Slattery en Staut winnen finales voor jonge paarden
In Sentower Park was het deze middag aan de jonge paarden om te zien welk talent ze in huis hebben. 57 jonge paarden kwamen aan de start in de prijs 'Stoeterij Dorperheide'. Dit was de finale rubriek voor 5- en 6- jarige paarden. Een barrage met 17 combinaties moest bepalen wie met de overwinning naar huis ging. Uiteindelijk was het Fix Blue (B Zirocco Blue VDL) die met zijn ruiter Tom Slattery naar de eerste plaats sprong. Deze combinatie legde een foutloze barrage af in 37,09 seconden. De tweede plaats was voor Jens Vandenberk. Hij reed een foutloze barrage met Cincenetty GJ Z (Cassiro) in 37,54 seconden. Niels Knape vervolledigde de top drie met Zalandra. Zij finishte in 37,60 seconden.

Pascale Haep en Kavalia Van Het Heidehof eindigde op de vierde plaats. Zij sprongen een foutloze omloop in 39,46 seconden. Joke Mardaga vervolledigde de top vijf met Fiesta (Mozart Des Hayettes). Zij gingen in 40,06 seconden over de eindstreep.

Naast de finale voor 5- en 6-jarige paarden, werd ook de finale voor zevenjarige paarden deze middag gereden. 43 combinaties kwamen aan de start in deze proef met barrage. Uiteindelijk waren het Kevin Staut en Vendome D'Anchat (Diamant De Semilly) die in deze barrage de snelste tijd neerzetten. Staut reed zijn ruin foutloos naar de barrage in een tijd van 31,95 seconden. Dit was een erg snelle tijd, geen enkele andere combinatie slaagde erin om zelfs maar in de buurt van Stauts tijd te komen. Staut behaalde op donderdag en vrijdag al een derde plaats en slaagde er dus nu in om de kers op de taart te zetten. De tweede plaats was voor Jack Dodd. Hij was de laatste ruiter die mocht aantreden in de barrage en deed een goede poging om de tijd van Staut te evenaren. Uiteindelijk finishte hij met Jericho (Nabab De Reve) in 38,99 seconden.  De derde plaats ging naar William Whitaker. Hij reed Furmint naar de finish in 40,93 seconden.

De beste amazone was Jonna Ekberg. Zij reed Vedric (Hurlevent De Breka*hn) in 41,28 seconden naar de vierde plaats. Alex Duffy eindigde met Quasita Z (Quasimodo) op de vijfde plaats. Pascale Haep zorgde met Mystic Blue HH (Mister Blue) voor het beste Belgische resultaat. Deze combinatie eindigde op de zesde plaats.

Klik hier voor de resultaten