CSI Lier: Belgen winnen de avondproeven

CSI Lier: Belgen winnen de avondproeven
In het Azelhof in Lier werd zonet de laatste proef van de avond beëindigd. Dit was de 1,40m proef  van de tweester competitie. De proef rechtstreeks op tijd verreden. De winst ging naar Koen Verdegem. Hij sprong een foutloze omloop met Gursa Van Den Dael (Chacco-Blue) en snelde naar de overwinning in 32,99 seconden. Delphine Pierrin moest haar tweede plaats delen met José Thiry. Pierrin reed Crocky (Skippy II) in 33,25 seconden naar de eindmeet. José Thiry deed net hetzelfde met Cyrano D'Orbri (Cicero Z).

De vierde plaats ging naar Lynn D'Have. Deze young rider reed Caelum Ter Wilgen (Quick Star) in 33,94 seconden naar de vierde plaats. Jody Van Gerwen vervolledigde de top vijf met Balladium (Heartbreaker).

Eerder deze avond werd ook de 'Prijs Protest' gereden. Dit was de 1,30m rubriek van de tweester competitie. Hier was het Joris Vergrauwen die met de overwinning naar huis ging. Hij reed Galantis L (Wandor Van De Mispel) in 34,11 seconden naar de eerste plaats. Tweede plaats ging naar Alexis Borrin en Utopia Monthothier (Diamant De Semilly). Deze combinatie sprong een foutloze omloop in 34,62 seconden. Tatiana Troiani en Sister Van De Wolvendries (Contra-a) vervolledigden de top drie.

Marthe Van Gorp eindigde met Diamond Star (Centurano) op de vierde plaats. Vijfde plaats ging naar Gilles Dunon en Jango S (Winningmood vd Arenberg)