CSI Lanaken: Kort en de Wulf scoren op Z-Tour

CSI Lanaken: Kort en de Wulf scoren op Z-Tour
Op de Z-Tour in Zangerheide wordt nog steeds op het hoogte niveau gesprongen. Zonet werd de 1m45 rubriek van de 3-ster competitie afgewerkt en daarin eindigde onze landgenote Anouk Kort op een knappe tweede plaats.

De winst ging naar de snelle Belg Thierry Goffinet. Met de 9-jarige BWP merrie Isaura Pracht (v. Douglas) onder het zadel, sprong hij een sensationele tweede fase in 33,28 seconden. Hiermee was hij ruim sneller dan Anouk Kort die met Ichikawa (v. Bentley vd Heffinck) de tweede plaats voor haar rekening nam. De Nederlandse amazone liet het hout ongemoeid en finishte in 36,68 seconden. Stephanie Andries en de 10-jarige merrie For You (v. For Pleasure) vervolledigden de top drie. Ook zij sprongen een foutloze tweede fase in 37,49 seconden.

Millie Allen (Lowellie) en Jessica Toelstang (Bjerglunds Campari) vervolledigden de top vijf. Zij eindigden respectievelijk op de vierde en vijfde plaats.

In de 1m35 rubriek was het de Deen Christian Petersen die met de overwinning aan de haal ging. Hij reed de 17-jarige Zandor Z zoon Zahr Alfardvad Z in 32,42 seconden naar de eindmeet en liet hierbij het hout ongemoeid. Hij was sneller dan de Duitser Holger Hetzel die met Dalli Dalli 6 (v. Canturano) op de tweede plaats eindigde. Ook deze combinatie liet het hout onaangeroerd en finishte in 33,27 seconden. José Thiry en Coco Chanel (v. Calido I) vervolledigden het podium. De 8-jarige Holstein merrie sprong een foutloze omloop in 33,82 seconden.

Onze landgenoot Henry de Wulf en Zypria Adelheid Z (v. Zandor Z) en Freddy Demuynck en Urbin Manciais (v. Kashmir vh Schuttershof) namen respectievelijk de vierde en vijfde plaats voor hun rekening.

Klik hier voor alle resultaten