Colombia oppermachtig in Lexington

Colombia oppermachtig in Lexington
In Lexington sloot het weekend af met een Columbiaanse overwinning. Onder en stralende hemel en een herfst-kleurenpalet werde de 'Bourbon International CSI3* Split Rock Jumping Tour' afgewerkt met de 130.000 USD gedoteerde Grote Prijs. In totaal kwamen er 33 combinaties aan de start.

Uiteindelijk was het Ilan Bluman die zijn goede form verder zette. Na de overwinning in de hoofdproef op rijdag, sprong Bluman nu naar de eindzege.Op de rug van de 8-jarige Zangersheide-ruin Ladriano Z (Lawito x Baloubet du Rouet) besloot de springruiter met winst. Voor de ruiter zijn tweede FEI ranking-proef overwinning ooit.

Een totaal van zeven ruiters kwalificeerden zich voor de barrage.

Bluman en Ladriano kruisten den finish in 40,43 seconden. Ilan's neef, Daniel Bluman volgde op de tweede plaats. Samen met Bacara D’Archonfosse (Asca Z x Queen D’Archonfosse) noteerde Daniel een foutloze rit in 47,43 seconden. Exact zeven seconden trager als de winnaar. Ierlands Richie Moloney zette alles op alles. Met onder het zadel Slieveanorra (Voltare x Creevagh Quaich) noteerde hij één springfout in een tijd an 38,97 seconden. Het duo strandde zo op een derde plaats.

De top vijf werd afgewerkt door Ali Wolff (Casall) en Freddie Vazquez (Bachelor 4).

KLIK HIER VOOR DE RESULTATEN