Clear Water en Doloris brengen prijzen voor de ruiters in Tryon

Clear Water en Doloris brengen prijzen voor de ruiters in Tryon
In Tryon is opnieuw een week van internationale springsport van start gegaan. De 1.45m openingsproef (De 35.000 USD Welcome Stake) zag in totaal 15 combinaties in de barrage waarvan er in totaal acht duo's de eindmeet foutloos kruisten.

In het zadel van de 11-jarige Cartani 4 -dochter, Lady Maria BH, sprong Amanda Derbyshire naar de 11.550 USD overwinning in 28,70 seconden.

Amerika's Marilyn Little liet zich niet kennen en volgde kort op de tweede plaats. Met ruim één seconde verschil stopte Little de chrono in 29,95 seconden in het zadel van de Nederlands gefokte Holstein-zoon van Clearway, Clear Water. De 10-jarige ruin werd in 2011 verkocht via de Dutch Sport Horse Sale.

Mexico's Santiago Lambre strandde op de derde plaats met de KWPN-merrie, Doloris (v. Harley VDL). Lambre en de 9-jarige KWPN-merrie sprongen vorige maand nog naar de tweede plaats in Tryon's welcome stake.

Op de rug van de BWP'er, Fedor (vroeger: Fedor van het Cabernhol) strandde Scott Keach op de derde plaats. Samen met Koen De Bruyne's fokproduct van Kashmir van SChuttershof werd Keach opgevolgd door Marilyn Little met Corona 93.

Klik hier voor de resultaten