Cimano E (Unaniem) pakt tweede plaats in CSI5* startproef Parijs

Cimano E (Unaniem) pakt tweede plaats in CSI5* startproef Parijs
Zwitserland vierde zonet zege in de openingsrubriek CSI5* 1,45m in Parijs. Het was Romain Duguet die met Twentytwo des Biches, een elfjarige Selle Françaismerrie van Mylord Carthago, zijn 43 concurrenten versloeg in 29,61 seconden. Geen enkele andere ruiter wist onder de grens van 30 seconden te blijven in de spannende tweede fase, al kwam Robert Smith met de elfjarige KWPN-ruin Cimano E (Unaniem) het dichtst bij in 30,32 seconden. De Brit werd zo tweede.

Het thuisland kon ook twee plaatsen in de top vijf veroveren. Alexandra Paillot reed met Tonio la Goutelle (Ogrion des Champs) foutloos rond met een tijd van 30,52 seconden en werd derde, Olivier Robert volgde met Tempo de Paban (Jarnac) met enige afstand op de vierde plaats.

Marcus Ehning kon met Calanda 42 (Calido I) nog een halve seconde voor blijven op Guery met een tijd van 32,89 seconden en rondde zo de top vijf af.

De beste Nederlandse ruiter in deze proef was Harrie Smolders. Hij kreeg na een foutloze eerste fase vier strafpunten in de tweede fase met zijn Corrada (Oklund). Zij werden 24ste.

Klik hier voor het volledige resultaat.