Chloe Aston domineert op verjaardag in Opglabbeek

Chloe Aston domineert op verjaardag in Opglabbeek
De tweede dag van het indoor internationaal seizoen in het Sentower park werd meteen eentje om in te kaderen voor de Britse Chloe Aston. Aston sprong er maar liefst naar de eerste en tweede plaats in de 1.35m Prijs Equnews. Op de rug van de 11-jarige KWPN'er Amigo T (v. Padinus) finishte ze haar barrage in 27.56 seconden. Ruim twee seconden sneller als met de 13-jarige Coronado-merrie, Cecilia. Vandaag viert de amazone haar verjaardag dus in stijl.

Jelle Hoorens wist de derde plaats voor zich te nemen. Samen met de Zangersheide-ruin, Merano Z (v. Montender) stopte Horrens de tijd in 30.71 seconden. Verder plaatsten zich geen belgen in de top tien.

De top vijf werd vervolledigd door Kevin Staut met de Nabab de Reve-hengst Uraeus Blanc in een vierde plaats en Alex Duffy (Barnike) op stek vijf. Tom Martens zorgde voor de Beste NEderlandse prestatie. Samen met de 8-jarige Hillary (v. Hogwart) finishte Martens foutloos in 31.62 seconden, goed voor een zesde plaats.

Gelijktijdig met de Prijs Equnews werd ook de proef voor de vijf -en zesjarigen afgewerkt. Opnieuw was het Jens vandenberk die de overwinning huiswaarts nam. De Limburger haalde de overwinning met de Cassiro-merrie Cincenetty GJ Z. Het duo finishte foutloos in 56.42 seconden. Ruim één seconde trager volgde Jens Wawrauschenk op een tweede plaats met Coupe de Candilla (v. Coupe de Coeur). België's Joke Mardage sloot het podium af na een nulrit met Fiesta (v. Mozart des Hayettes).

De top vijf werd hier afgewerkt door Tom Slattery (Fix Blue) en Pascale Haep (Kavalia van het Heidehof) in een vierde en vijfde plaats.