Charming Force B en Cherokee als Nederlandse ambassadeurs op Canadese bodem

Charming Force B en Cherokee als Nederlandse ambassadeurs op Canadese bodem
Niet alleen in New York maar ook in het Canadese Rockwood laten de Belgische paarden van zich horen. Tijdens de tweede internationale week staan er enkele 1.45m FEI proeven op het programma. Eergisteren sprong Patrik Spits' voormalige topper, Citizenguard Cadjanine Z nog naar een tweede plaats met nieuwe amazone, Elissa Reisman.

De 15-jarige Z-dochter van Canabis Z was één van de twee foutloze paarden in deze 1.45m rubriek. Pol Brison's fokproduct klokte daarbij foutloos af in 76,55 seconden. Enkel Andrew Bourns en Ninparo (v. Nintender) deed het beter met een chrono van 76,24 seconden.

Het podium werd afgewerkt door Kim Farlinger met onder het zadel de KWPN-merrie Charming Force B (v. Vleut). Farlinger en Francois Brichart's en Yanick Beirens' voormalige rit noteerden twee tijdsfouten.

KWPN'er naar de winst

Ook op donderdag waren het de Belgische paarden die van zich lieten horen. Ditmaal wisten tien combinaties zich te kwalificeren voor de barrage. Uiteindelijk haalde Jennifer Mattell de overwinning in huis met haar 10-jarige KWPN-ruin, Cherokee (v. VDL Cardento). Samen met Stoeterij Zandvliet's fokproduct snelde ze naar de winst in 38,984 seconden.

David Arcand volgde op de tweede plaats met de Non Stop dochter, Hawai van Paemel. In het verleden werd de BWP-merrie nog uitgebracht door Filip Lacus en Jody Bosteels. Het duo stopte de klok in 40,385 seconden.

Erynn Ballard en Hera van de Kouterhoeve (v.  Dawson van de Padenborre) strandde op de derde plaats. Rene Stevens' fokproduct stopte de chrono op 40,584 seconden.