Charlotte Verhagen winnares van Grote Prijs San Giovanni

Charlotte Verhagen winnares van Grote Prijs San Giovanni

Charlotte Verhagen en Abache HL zorgden in San Giovanni voor de derde Nederlandse Grand Prix-zege op het vier weken durende concours in Toscane. In de tweede manche was Charlotte de snelste van de twee foutlozen en neemt daarmee de hoofdprijs mee terug naar Schagen. Wout Jan van der Schans, vorige week nog winnaar, reed ook de tweede manche en eindigde als nummer 15.





Een mooie zege voor Charlotte Verhagen die daarmee haar eerste internationale Grote Prijs op driesterren-niveau wint. Zestien foutloze combinaties kwamen terug voor de tweede manche die direct op tijd werd verreden. Alleen de Duitse amazone Simone Blum – vorige week tweede achter Wout Jan van der Schans – reed sneller dan Verhagen. Een springfout van haar paard deed de Duitse op plaats drie eindigen. Verhagen’s elfjarige ruin Abache HL (v.Cantos) maakte geen enkele springfout en dankzij de tijd van 39.99 seconden klonk het Wilhelmus voor de twee.
Wout Jan van de Schans won eerder op de dag de 1.45m finale met Capetown. De ruiter uit Nijkerk zadelde in de Grote Prijs zijn vos Aquila SFN. In de tweede manche vielen twee balken wat hen op plaats 15 deed belanden.

Kijk hier voor alle resultaten.