Chantal Regter moet enkel Australische ruiter voorlaten in de slotproef van de Wolden

Onze landgenoten hebben er alweer een zeer succesvolle dag opzitten op de internationale wedstrijd van de Wolden. De dag werd afgesloten met een 1m40-rubriek met aparte barrage. Daarin kregen we een Australische winnaar met een Nederlands paard.

James Paterson-Robinson kon rekenen op de KWPN merrie Daylinde (v. Zirocco Blue VDL) om de winnende tijd van 38:75 seconden neer te zetten. Zij wisten als enigen de tijd onder de 40 seconden te houden.

Chantal Regter was de beste Nederlandse amazone. Samen met Quilando (v. Quintender) eindigde ze op de tweede plaats. Ze kregen wel een springfoutje in de barrage.

Hans van der Kolk en de KWPN merrie Britney (v. Sydney) eindigden op de derde plaats.

In de youngster Tour voor 7-jarigen kregen we een volledig Nederlandse top 5. Jur Vrieling was de beste. Samen met de KWPN hengst Etoulon VDL (v. Toulon) won hij in 34:16 seconden.

Bart van der Maat volgde op de tweede plaats. Met de KWPN ruin Easy (v. Ultimo) klopte hij af op 34:47 seconden. Caroline Poels-Devos nam met Escalade (v. Numero Uno) de derde plaats voor haar rekening.

Jur Vrieling zagen we nog eens terug op de vierde plaats terug. Dit keer met Quality FZ (v. Quintender). Ook Caroline Poels-Devos klasseerde zich een tweede keer. Met Carpe Diem DV Z (v. Contact vd Heffinck) sloot ze de top 5 af.

Ook in de 1m35-rubriek kregen we een Nederlandse overwinning. Nuri Dijks reed Cypress Hill 8 (v. Cartani) naar de overwinning in 32:94 seconden.

Wiljan Strauss klasseerde zich met Codermie Z (v. Coriano Z) op de derde plaats. Voor Jurgen Stefert en Monopoly (v. Kashmir van Schuttershof) was er een vierde plaats.

In de 1m30-rubriek was Emile Tacken de beste. Hij had de KWPN merrie Dusty (v. Douglas) gezadeld, en samen wonnen ze in 36:72 seconden. Monique van den Broek en de KWPN hengst Dacantos (v. Up To Date) volgden hun voorbeeld. Zij eindigden op de tweede plaats in 36:72 seconden.

Tot slot was er nog een 1m20-rubriek. Die werd gewonnen door Mitchel Sonneveld en Blom's Ascanalien Z (v. Asca Z). Ze wonnen in 30:74 seconden en waren duidelijk de snelsten.

Op de tweede plaats zagen we Naomy Bonvanie. Met de KWPN ruin Barclay (v. Cartano) klopte ze af op 34:19 seconden.