BWP-merrie Inouk P wint 35 000 dollar hoofdprijs in Classic CSI4* WEF

BWP-merrie Inouk P wint 35 000 dollar hoofdprijs in Classic CSI4* WEF
Inouk P, de negenjarige BWP-dochter van Thunder van de Zuuthoeve die we tot vorige maand nog onder de Belg Nicola Philippaerts aan de slag zagen, heeft gisteren met de Mexicaan Alberto Michan de eerste plaats gepakt op het WEF. Dat deden ze in 1,45m Classic CSI4* op het Palm Beach International Equestrian Center in Wellington.

Parcoursbouwer Guilherme Jorge bouwde een parcours voor 39 combinaties, waarvan er uiteindelijk negen foutloos wisten te blijven. Michan en de negenjarige Inouk P wonnen met hun ronde van 60,59 seconden. Ook op de tweede plaats eindigde een BWP'er: Picobello Chopin PC (Motzart des Semilly) werd tweede onder de Amerikaanse Molly Ashe met een tijd van 60,69 seconden. Landgenote Margie Engle en Dicas (Diarado) bereikten de finish in 60,72 seconden.

"Ik denk dat het parcours groot genoeg was voor een Speed Class", vertelt Michan. "Brianne Goutal begon met een erg snelle tijd, dus werd de lat erg hoog gelegd voor de rest. Om die reden moest je in bijna elke lijn galopsprongen wegnemen, en als je in de top drie wilde eindigen, moest je er echt wel voor gaan."

Inouk P is een nieuwe aanwinst voor Michan. "We hebben echt overwogen of we ervoor zouden gaan of niet, maar ze is erg snel en heeft in het verleden super gepresteerd met Nicola. We wisten dat ze erg ervaren is en dit niet haar eerste keer in zo'n proef was. Dus we gingen er gewoon voor, en ze sprong ongelofelijk." Michan wil iemand voor zoeken die even veel plezier van Inouk P kan krijgen als haar vorige ruiters. Tot dan wil de Mexicaan haar op GP-niveau blijven uitbrengen.