BWP en KWPN-paarden delen de prijzen in Ocala's 1.50m opening Grand Prix

BWP en KWPN-paarden delen de prijzen in Ocala's 1.50m opening Grand Prix
Morgen staat de landenprijs van Ocala op het programma in het woestijnige Thermal. De eerste dag besloot met de 1.50m openings 'Grand Prix'. Slechts drie combinaties haalden de eindmeet foutloos. Hunter Holloway zette daarbij de snelste tijd neer in het zadel van de 11-jarige KWPN-ruin, VDL Bravo S (Ephepe for Ever). De halfbroer van Robbert Ehrens' Everglades VDL kruiste de eindmeet in 39,46 seconden.

Twee Canadese combinaties volgden op de tweede en derde plaats. Canada's nummer één Olympische springlegende, Ian Miller volgde als tweede. Samen met zijn 14-jarige BWP-ruin, Dixson (Vigo d'Arsouilles) klokte hij foutloos af in 39,78 seconden. Dixson werd in het verleden uitgebracht door Ignace Philips en diens vrouw, Jane Richard Philips. In 2012 nam Miller de teugels over.

Millar's landgenote Isabelle Lapierre volgde op de derde plaats met de 10-jarige Diamant de Semilly-dochter Cescha M. Lapierre stopte de tijd in 40,75 seconden.

De top vijf werd afgewerkt door Eugenio Garza Perez (Bariano, v. Jetset-D) op vier en Devin Ryan met Cooper (Unaniem) op vijf.

De volledige top acht werd verdeeld onder BWP en KWPN paarden. De achtste plaats was weggelegd voor Elizabeth Gingras en de 11-jarige ruin Coup de Chance (Cardento). In het verleden sprong deze Gondor vd Oude Eik onder het zadel van Equnews-ruiter, Damien Haelterman.

KLIK HIER VOOR DE RESULTATEN