Bunting troeft Nederlanders af in Wierden

Bunting troeft Nederlanders af in Wierden
Manage De Vossenbos in Wierden was zaterdagavond afgeladen vol toen de Nijwa Grote Prijs van Indoor Wierden van start ging, Parcoursbouwer Marinus Vos had een delicaat basisparcours neergezet, waarop tien van de vijftig starters foutloos bleven. De zege ging naar de in Dalmsholte bij Lemelerveld wonende Brit Mark Bunting met Eurohill's Alcatraz (v. Heartbreaker), die op de eindstreep tweetiende van een seconde sneller was dan Siebe Kramer met Zsa Zsa (v. Sam R), terwijl Gert-Jan Bruggink  met de zeer ervaren Cash Junior (v. Cash) als derde eindigde op minder dan drietiende van een seconde achterstand.

Van de tien barrage ruiters ging Siebe Kramer (32) als eerste van start. "Ik heb gekeken of het barrage parcours mijn tienjarige merrie Zsa Zsa zou passen. Toen mij bleek dat dit het geval was heb ik geprobeerd een zo snel mogelijk tijd te realiseren. Het ging erg hard, waardoor ik haar in de laatste lijn even kwijt dreigde te raken en een ophouding moest maken. Dat koste me de zege, maar als ik dat niet gedaan zou hebben zou de kans op een foutje op de laatste hindernis erg groot zijn geweest", vertelde Kramer.

De zege ging naar Mark Bunting met Eurohill's Alcatraz, die Heartbreaker als vader heeft uit de merrie Nadine, die ook de moeder is van Simon, waarmee eerst Jeroen Dubbeldam en nu Beezie Madden succesvol zijn geweest, en Vigaro, die met Sarah Tredennick succesvol is. Gert-Jan Bruggink deed met de inmiddels 17-jarige Cash Junior een ultieme poging de zege naar zich toe te trekken door direct na een sprong over een oxer heel scherp naar links te wenden. In die scherpe wending kwamen ze bijna tot stilstand, waardoor hen niets meer restte dan de derde plek.
In de finale van de Small Tour ging de zege naar Willem Greve Markelo met de merrie Girlpower (Darco x Chatman).




Kijk hier voor alle resultaten.

[video id="r_nCyJeJ7IY&list=PL5881BfFqJiZwZdr5_hS6dr1InU8cqUlA" type="youtube"]