Buitenlands podium tijdens Grote Prijs Bonheiden

Buitenlands podium tijdens  Grote Prijs Bonheiden
Het bleek een spannende strijd tijdends de internationale Grand Prix Q Cars Gewelt in Bonheiden. De CSI2* Grote Prijs stond gebouwd op een hoogte van 1.45m en bleek een huzarenstuk te zijn voor heel wat combinaties. Slechts acht duo's klasseerden zich voor de barrage. Daarin wisten enkel vier duo's het hout in de lepels te laten.

Enige Belg die erin slaagde op thuisbodem een dubbele nulronde te presteren was Christophe Meirsschaert met zijn eigen 10-jarige Cascor Z (v. Casall) onder het zadel. Meirsschaert snelde door de finish in 42,20 seconden. Slechts twee andere duo's deden het beter. Zo stelde Meirsschaert zich tevreden met de derde plaats en een cheque van 3690 euro.

Santiago Diaz Ortega greep de overwinning in een verbluffende snelheid van 36,07 seconden. Op de rug van de Calido I-zoon, Carlson bleef hij zo ruim twee seconden voor op Marlon Modolo Zanotelli en Sirene de la Motte (v. Apache d'Adriens). Zanotelli klokte foutloos af in 38,82 seconden.

Frankrijk's Frederic Bouvard volgde op de vierde plaats met de Belgisch-gefokte Hugh Grant de Muze (v. Schindler de Muze). Hij werd gevolgd door Dayro Arroyave en Gilbert de Roock's Uppercut Libellule (v. Jamac).

Bart Bles strandde als beste Nederlander op de 14de plaats buiten de prijzen. Samen met Lord Sandro DDH (v. Lordanos) noteerde Bles een pechfout doorheen het basisparcours.

KLIK HIER VOOR DE RESULTATEN