Bluman en Ladriano Z winnen 5* Grand Prix Wellington met exact zelfde tijd Lorenzo de Luca en Ensor de Litrange

Bluman en Ladriano Z winnen 5* Grand Prix Wellington met exact zelfde tijd Lorenzo de Luca en Ensor de Litrange
Slechts drie combinaties hielden over beide omlopen het hout in de lepels in de CSI5* Grote Prijs van Wellington. Uiteindelijk overwon Daniel Bluman met de Zangersheide-ruin, Ladriano Z.




QUICK RESULTS
1. Daniel Bluman - Ladriano Z
2. Karen Polle - Sari
3. Beezie Madden - Breitling LS




Alex Granato noteerde de snelste omloop met haar 11-jarige Carlchen W (Chacco Blue) het paar tikte daarbij één balk uit de lepels en strandde zo op de vierde plaats voor Lorenzo de Luca met Ensor de Litrange LXII. Samen met de Nabab de Reve-zoon klokte De Luca in identiek dezelfde tijd af als Bluman, maar dan wel met vier punten op het scorebord.

Daniel Bluman snelde uiteindelijk foutloos naar de overwinning met zijn Lawito-zoon, Ladriano Z. Het paar klokte foutloos af in 37,41 seconden en bleef zo nipt voor op Karen Polle met onder het zadel Sari (Ninio de Rox). Samen met haar 13-jarige KWPN-hengst, Breitling LS (Quintero) vervolledigde Beezie Madden het podium. Ook deze combinatie hield de chrono onder de 38 seconden.

Jos Verlooy's voormalige Victer Finn DH Z volgde op stek zes met Eugenio Garza Perez in het zadel.

"Ladriano voelde echt spectaculair aan vandaag," vertelt Bluman na afloop. "De opwarming voor de herkansing was zo schitterend. Beter ging het niet worden (lacht). Normaal stond de deelname deze week niet op de agenda, iets met quarantaine en Mexico. Maar dat liep niet als gepland dus dacht ik, voor ik richting Europa trek kan ik evengoed in Wellington nog een vijfster wedstrijd rijden."

Uitslag