'Big star competition' ter ere van Olympisch kampioen

In 2017 gaat de naam van de nationale competitie voor 6-jarige paarden in Groot-Brittanië veranderen. British showjumping laat ons weten dat de competitie voortaan de 'Big star competition' zal zijn.

Big Star won met Nick Skelton deze zomer individueel goud op de Olympische Spelen in Rio. Ook behaalden ze goud in London 2012 voor het Britse team. Zelf won Big Star als zes-jarige deze competitie ook tevens met Nick Skelton.

Skelton leidt al heel zijn leven jonge paarden op en brengt deze ook uit in de Britse nationale competities. Hij reageerde op dit nieuws: "Geweldig dat Big Star op deze wijze wordt geëerd. Ik hoop dat het andere inspireert om ook het pad te volgen waarvan ik overtuigd ben dat het de juiste manier van opleiden is."

Ook de eigenaar Gary Widdowson reageert: "We hebben deze competitie twee keer gewonnen. De eerste keer in 2008 met Carlo, die ook met Skelton werd opgeleid. Het jaar erna met Big Star, waarvan wij meenden dat we hem met het oog op London 2012 en Rio 2016 moesten aanhouden."