Bianca Schoenmakers naar de winst in Bonheiden

Bianca Schoenmakers naar de winst in Bonheiden
De 1.40m hoofdrubriek in Bonheiden kende een internationale top klassering. Ierland's Michael Duffy en Castleforbes Talitha (v. Cardenio) sprongen naar de winst in 62,29 seconden. Duitsland's Phillip Miller en de 10-jarige Unbelievable Lady (v. Unbelievable Darco) volgden op de tweede plaats. Het duo kruiste de eindmeet in 63,04 seconden. Kaya Lüthi en Caramia 25 (v. Chacco Blue) strandde op de derde plaats.

De top vijf werd vervolledigd door Johannes Ehning met Cornet Pleasure (v. Cornet Obolensky) op vier en Amy Inglis met Samayava Ar Park (v. Calvaro) op vijf. Sam Polleunis strandde net buiten de top vijf op de zesde plaats als beste Belg. Polleunis en de 9-jarige Gentleman (v. Quidam) klokte foutloos af in 69,32 seconden.

Voorafgaand sprong de Nederlandse Bianca Schoenmakers naar de overwinning in de 1.35m rubriek. Schoenmakers en de 11-jarige Phin Phin-ruin, Boss HDH grepen de winst na een foutloze omloop in 57,44 seconden. Caio Carvalho Filho stelde zich tevreden met een tweede plaats in het zadel van de 8-jarige Jack Russel DB (v. Toulon). Groot-Brittannië's Rachel Connor werkte het podium af op de rug van de Larino-merrie B. Valeree.

Verder volgden Marlon Modolo Zanotelli met Casanova Z en Peter Moloney met Babilonia op de respectievelijke vierde en vijfde plaats. Opnieuws moest een Belg zich tevreden stellen met de zesde plaats. Ditmaal was het Jos Verlooy met Bambali (v. Catoki).