Betram Allen verplettert concurrentie in jonge paarden finale

Betram Allen verplettert concurrentie in jonge paarden finale
Het was vanmiddag de Betram Alleen die de concurrentie het nakijken gaf in de finale voor 6- en 7-jarige springpaarden op Equestrian Centre de Peelbergen. De jonge Ier rekende met een supersonische rit af met de Duiters Gerrit Nieberg. Voor Nederland eindigde Vincent Voorn en Lowie Joppen op gedeelde derde plaats.

Als eerste starter was het Vincent Voorn die de toon zette met zijn 6-jarige KWPN hengst Giovanni Reuvekamps (v. Zambesi TN). De thuisruiter stuurde zijn schimmel op vlotte wijze rond en klokte 42.55 seconden. Na hem was het Lowie Joppen die in de ring kwam met zijn ruin Dylano (v. Diarado) en exact dezelfde tijd op de klok zette.

Nieberg had goed afgekeken bij de beide Nederlandse heren en sneed de lijnen iets korter aan met de Hannoveraan Centuro (v. Contagio). Samen met de ruin wist hij daardoor nét onder de tijd van Voorn en Joppen de finishen en nam de leiding in het klassement over. Echter kon geen van de snelle ritten op tegen het geweld van Allen en zijn KWPN'er Fairlytale 86 (v. Verdi). Met de lichtvoetige merrie vloog de Ier door het parcours en kwam bijna vijf seconden sneller over de eindstreep.

Terwijl Alleen in de hoofdring iedereen een lesje barrage rijden gaf was het de Brit Alex Barr die aan de andere kant de Steeghs Aanhangwagens Prijs op naam schreef. In de rubriek over 1.20m was hij in een barrage met 17 combinaties de snelste met zijn AES merrie Darco Diva (v. Unbelievable Darco).

De twee snelden als laatste starter in 34.87 seconden naar de overwinning en verwezen daarmee Emma Augier De Moussac naar de tweede plaats. Op de derde plaats eindigde de Nederlandse amazone Ellemijn Ensink. Samen met haar Flying Dream (v. Numero Uno) kwam ze in 37.93 over de eindstreep.

Kijk hier voor alle resultaten.