Bertram Allen snelt naar de winst in Hamburg

Bertram Allen snelt naar de winst in Hamburg
Vanavond kwamen de internationale 5* ruiters aan de start in een 1.50m proef te Hamburg. Onder een warme zon verschenen 47 combinaties aan de start. De ruiters reden van hindernissen in de zon, naar hindernissen in de schaduw en omgekeerd. Dit maakte het niet altijd even makkelijk voor ruiter en paard.

We zagen 9 combinaties terug in de barrage. In de barrage werd er heel hard gereden en nog korter gedraaid. De top 3 eindigde op een zakdoek van elkaar. België's Olivier Philippaerts zette meteen een top tijd neer van 40.29 seconden met zijn Ikker (v. Ogano Sitte). Iedereen dacht dat de winnaar bekend was, maar dat was buiten de jonge Ier Bertram Allen gerekend. Dat deze jongeman barrage kan rijden wisten we al langer, maar de klus die hij nu klaarde met Molly Malone V (v. Kannan) was nog nooit gezien.

Hij spurtte naar en door de eindmeet in een tijd van 39.95 seconden. Voldoende voor de overwinning. Op de 3de plaats in een top tijd van 40.70 seconden eindigde de Amerikaanse ruiter Jack Towell met New York (v. Verdi). Haast een seconde later reed Laura Kraut met haar nieuwe aanwinst Hello Guv'Nor (v. Diamant de Semilly) door de finish. Op de 5de plaats zien we de Duitse amazone Laura Klaphake met Catch me if you can (v. Catoki) in een tijd van 41.50 seconden.

Uitkijken naar morgen voor de " Time to say goodbye, Farewell to Casall ASK"

Klik hier voor de resultaten.