Bertram Allen overheerst de jonge paarden op het Horse and Friends Event

Bertram Allen overheerst de jonge paarden op het Horse and Friends Event
Ook vandaag wist de internationale topruiter, Bertram Allen zich prominent te stellen bij de jonge paarden in het Sentower Park. Bij de zesjarigen van het Horse and Friends event sprong Bertram Allen naar de tweede plaats op de rug van Fairytale 86 (v. Verdi). Allen en de KWPN-merrie finishten foutloos in 28,00 seconden. De overwinning was er voor Matheo Ferreira Gomes Correa en Anoush du Chesnay (v. Jarnac).

Guillaume Foutrier en de 6-jarige Diamant de Semilly-zoon, Azur de Lannay sloten het podium af. De combinatie stopte de chrono in 28,52 seconden. Charlotte Bettendorf (Fee 913, v. For Ever Jump) volgde op de vierde plaats. De winnaar van gisteren, Cincenetty GJ Z (v. Cassiro) maakte de top vijf af. Jens vandenberk en de schimmel merrie kruisten de eindstreep in 28,85 seconden.

De jonge paarden krijgen alle aandacht tijdens het Horse and Friends event. Dankzij de sponsoring van Abdel Saïd Sporthorses, de winnaar van de CSI2* Grote Prijs vorig jaar.

Bij de zevenjarigen was het opnieuw Bertram Allen die de winst greep. Op de rug van de Clinton I-zoon, Christy JNR klokte Allen af in ruim 28 seconden. Thierry Goffinet deed een verwoede poging, maar moest deze maal opnieuw de Ier vooraf laten gaan. Goffinet en Jonsaunier Dwerse Hagen (v. Vertigo Saint-Benoit) besloten hen rit in ruim 29 seconden. Simon Morssinkhof en Notre Star Z (v. Numero Uno) volgden op de derde plaats.

De top vijf werd vervolledigd door Ines Van den Bosch met Ecoliene (v. Warrant) onder het zadel en Derin Dimersoy met Jazzy D (v. Toulon). De volledigde top vijf haalde de eindstreep foutloos.