Ben Maher snelt naar de winst in Wereldbeker kwalificatie Wellington

Ben Maher snelt naar de winst in Wereldbeker kwalificatie Wellington
Een totaal van 55 combinaties waagden zich aan de 1.60m wereldbeker kwalificatie in Wellington.  Een totaal van zes combinaties klasseerden zich voor de barrage.

Uiteindelijk was het de Britse springruiter, Ben Maher die de concurrentie ruim achter zich hield. Maher en de 15-jarige sBs-hengst, Tic Tac (v. Clinton) - Tic Tac du Seigneur - stopte de klok op 34,43 seconden. De combinatie bleef zo voor op Adrienne Sternlicht met de 10-jarige Cristallo 1-dochter, Cristalline.

Sternlicht kruiste de finish in 34,51 seconden. Ook Ali Wolff hield het foutloos. Samen met de Casall-zoon, Casall was ze de traagste foutloze en goed voor de derde plaats. De top vijf werd afgewerkt door McLain Ward met HH Callas (v. Albatros) op vier en Jessica Springsteen met RMF Swinny du Parc (v. Caspar) op vijf.  Springsteen besloot niet aan de start te komen van de barrage.

Tijdens de West Palm Beach Masters wist Olivier Philippaerts zich nipt niet te klasseren voor de barrage in deze rubriek. Samen met Roger Van Nuffelen's H&M Ikker (v. Ogano Sitte) sprong hij netjes rond in 79,13 seconden wat resulteerde in één tijdsfout, uiteindelijk goed voor de zevende plaats.

Klik hier voor de resultaten