Belgische winst in de Grote Prijs van Z-Tour

Belgische winst in de Grote Prijs van Z-Tour
Rik Hemeryck en Carlitto Van 'T Zorgvliet (v. Burggraaf) hebben hun topvorm weer helemaal terug. De laatste tijd zit het duo weer regelmatig in de prijzen en was meermaals dicht bij een overwinning. Vanavond op de Z-Tour paste alles dan toch perfect, het duo won op geweldige wijze de CSI3* Grote Prijs.

Elf combinaties hadden zich geplaatst voor de barrage in de 1.50m Grote Prijs vanavond. Daar was et Hemeryck die met zijn BWP hengst nipt de zege voor de neus van Charlotte Bettendorf wist weg te kapen. De Belgische topruiter kwam in 33.31 seconden over de eindstreep en was daarmee 3 honderdsten van een seconden sneller als de Luxemburgse amazone met haar Queltis (v Helios de La cour II).

Duitser Sven Fehnl liet zich ook weer van zijn goede kant zien. De ruiter heeft de afgelopen week al meerdere keren het podium gehaald bij Zangersheide en ook nu was er weer een derde plaats. Met de Holsteiner hengst Lacox (v. Landos) kwam hij één hondersten later als Bettendorf over de finish.

Gilles Thomas die in Zangersheide al meerdere U25 op naam schreef belandde net naast het podium. Met zijn merrie Conaro (v. Con Capitol) zette hij een vlotte foutloze rit in 33.77 seconden neer die goed was voor de vierde plaats.

De top vijf werd compleet gemaakt door de Britse Charlotte Platt. Met haar hengst Jenson 55 (v. Verdi) hield zij in 34.08 seconden drie Belgische combinaties op afstand.

Catherine Van Roosbroeck volgde iets later met Gautcho Da Quinta (v. Cicero Z Van Paemel). Zij werd zesde voor Gilles Dunon die met Fou de Toi vd Keihoeve (v. Toulon) zevende werd en Olivier Philippaerts die Icos (v. Cicero Z) naar de achtste plaats stuurde.

Kijk hier voor alle resultaten.