Belgische ruiters heersen op eigen bodem in Lier

Belgische ruiters heersen op eigen bodem in Lier
Met een mooie schemerende zon op de achtergrond reed Gudrun Patteet vandaag naar de overwinning in de 1.45m hoge Longines Ranking proef in het Azelhof. De proef telt ook als kwalificatie voor de Grote Prijs.

Patteet nam een vaste leiderspositie in het zadel van de Bamako De Muze-dochter, Sea Coast B52 F Z. De Belgische loodste de Zangersheide-merrie foutloos doorheen het parcours in 34,69 seconden. Petronella Andersson en Eclatant (v. Berlin) volgde op de tweede plaats. De combinatie stopte de klok in 35,29 seconden.

Spanje kleurde de derde plaats met Diego Perez Bilbao en Double H Farm's HH Best Buy (v. Daloubet Du Rouet). Perez en de 10-jarige merrie klokten foutloos af in 36,49 seconden.

Twee Belgische duo's vervolledigden de top vijf. Catherine Van Roosbroeck en Shou D Ouilly (v. Calvaro) strandde net buiten het podium op de vierde plaats. Sven Van Dijck en de Flipper d'Elle-zoon, Dante plaatste zich op de vijfde stek.


Vandaag verschenen ook de zes-en zevenjarige paarden in de ring tijdens de CSIYH* in Lier. Beide rubrieken werden verreden in een barema a rechtstreeks tegen de klok.

De zesjarige paarden kwamen als eerste aan bod. Hier ging de overwinning naar de Brzaliaanse ruiter Carvalho Filho Caio met de SBS merrie Fauve DB (Epleasure Van T Heike x Karandasj ). Met een tijd van 65.15 wist hij slechts 0.40 seconden sneller te blijven dan Geert Van Den Branden. Hij kwam aan de start met de hengst Lagrisco (Galisco Van Paemel  x Lacantus).  De derde plaats ging naar Pieter Kenis met Lisse. Zij reden een foutloze rit in een tijd van 69.96 seconden. De top vijf werd vervolledigd door Ive Tonet. Met de paarden Catch me P Z en Cava veroverde hij de vierde EN vijfde plaats.

Na afloop van deze proef  was het aan de zevenjarige paarden om zich te bewijzen in de ring. Hier ging de overwinning naar de Belgische ruiter Jori Vergauwen. Joris staat erom bekend om zeer snelle parcoursen af te leggen. Ook ditmaal was dat niet anders. In een tijd van 62.33 wijst hij Met Elinor Z (Epleasure Van T Heike x Karandasj) bijna drie seconden sneller te blijven dan de Ier O'Neill Gerard met de Casino zoon Castlefield Vegas. Na een mooie vierde en vijfde plaats bij de jarigen wist ook Ive Tonet zich hier in de prijzen te rijden. Met Kamiel van 't Hofken eindigde hij op een derde plaats in een tijd van 65.32.

Tenslotte wist ook Rik Hemeryck zich nog te klasseren binnen de top 8. Met Qazmina de Greenbay (Qody De St Aubert) reed hij een foutloze rit in een tijd van 68.46 seconden.