Belgen winnen Nations Cup op eigen terrein

Belgen winnen Nations Cup op eigen terrein
De Belgische Young Riders waren heer en meester op eigen terrein in het Sentower Park. In Opglabbeek haalde Rik Deraedt met zijn springduivels de Nations Cup overwinning.

Voor België wisten twee combinaties over beide omlopen het hout in de lepels te houden. Dieter Vermeiren (Kingston Town 111 Z, v. Kashmir Van Schuttershof) en Gilles Thomas (Conaro, v. Con Capitol)  haalden zo de finish tot tweemaal foutloos.

Jeroen De Winter en zijn Z-merrie, Cleopatra Z (v. Chacco-Blue) noteerden één springfout in de eerste omloop. Het duo herstelde zich met een foutloze ronde in de tweede ronde. Arnaud Gaublomme zorgde met één springfout in de eerste omloop ook voor het schrapresultaat in de tweede ronde met Caol IIa Birdavenue (v. Eros Platiere).

Met een totaal van vier punten bleven de Belgen  voor op Frankrijk dat acht punten op het scorebord zag. Denemarken vervolledigde het podium.  De Nederlandse springruiters haalden de vijfde plaats.  Kelly Jochems (Eowan A, v. Numero Uno), Maaike Theunis (Douala, v. l'Esprit), Tristan Marchal (Sambucca, v. Sandro Boy) en Emiel Richter (Disinaa, v. Rubert R) noteerden allen in elke ronde minimaal één fout.

Klik hier voor alle resultaten