Been en Teuns op het podium in ochtendrubrieken MET

Been en Teuns op het podium in ochtendrubrieken MET
Vanmorgen vroeg was er direct al succes voor Lotte Teuns en Remco Been op de MET in Oliva Nova.  Teuns sprong naar een tweede plaats in de 1.30m rubriek. En Been moest in het 1.45m twee Duitse combinaties voor laten gaan.

De winst ging naar de Ierse Lucinde Roche en de BWP merrie Hebe Van 'T Palmenhof (v. Darco) bij de 1.30m hoge Bronze Tour. Zij bleef in 57.60 seconden de Teuns en Alzu Ohio (v. Optimum vd Wellington) voor. De Nederlandse amazone wist nog wel flink in de buurt te komen met een foutloze rit in 57.60 seconden.

De Belgische Pascale Trenker miste maar net het podium met haar Selle Fraincais ruin Aeolus Moeshof (v. Winningmood vd Arenberg). Het duo klokte 61.26 seconden in de rubriek direct op tijd en kwam daarmee een kleine twee tienden van een seconden over de eindstreep als de Britse Tess Carmichael. Die sprong met de Zangersheide ruin Atlantis PP Z (v. Air Jordan Z) in 61.10 seconden naar de derde plaats op het podium.

In de Valencia Arena ging ondertussen de winst in de 1.45m Gold Tour naar de Duitse Katrin Eckermann. De top amazone was  met Zauro 108 (v. Arpeggio) in 42.73 seconden nipt sneller als landgenoot Jörg Opperman en Che Guevara 17 (v. Concept).

Remco Been kon et de KWPN merrie Lumen Ulady niet op tegen de Duitse overmacht. Hij volgde met de Guidam-dochter één seconden later en pakte de derde plaats.

De top vijf werd compleet gemaakt door de Zweedse Stephanie Holmén en Clem Mcmahon uit Ierland.