Bassem Mohammed wint op eigen bodem in GP Doha, Maikel van der Vleuten op 4

Bassem Mohammed wint op eigen bodem in GP Doha, Maikel van der Vleuten op 4
De thuisruiter Bassem Mohammed heeft net met de elfjarige BWP-ruin Gunder de Longines Global Champions Tour Grand Prix gewonnen. Mohammed en de Thunder van de Zuuthoeve-zoon bleven foutloos in de barrage in 35,31 seconden, twee seconden sneller dan de Zwitserse Janika Sprunger en Bacardi VDL (Corland x Kannan). We kennen Bacardi ook al als ex-topper van de Belg Jos Lansink. Peder Fredricson volgde met H&M Christian K (Namelus R) op de derde plaats met slechts 0,07 seconde tijdsverschil van Sprunger.

Maikel van der Vleuten en VDL Groep Verdi TN (Quidam de Revel), de winnaars van de eerste GCL wedstrijd in Doha laatste donderdag, sprongen ook in deze proef weer super. Zij bleven als laatsten in de top vijf foutloos in de barrage en werden zo vierde. Kevin Staut en Silver Deux de Virton HDC (Kashmir van Schuttershof) werden vijfde met een springfout. Hun tijd van 35,39 seconden had hun anders de derde plaats opgeleverd. Eerder vandaag won het duo ook al de tweede LGCT wedstrijd.

Kevin Jochems en Alcazar Sitte (Rexar du Houssoit) gingen ook van start in de barrage. Zij werden negende met vier strafpunten.

De snelle Harrie Smolders wist al voordat hij vandaag aan de start kwam met Don VHP Z (Diamant de Semilly) dat hij de eerste plaats zou krijgen in deze competitie. Don VHP maakte helaas een verrassende balkfout in de basisomloop, en dus kreeg Smolders niet meer de kans om ook de finale op zijn naam te schrijven. In deze proef werden ze zestiende.

Klik hier voor het volledige resultaat.

Klik hier voor de eindstand.