Bas Moerings deelt winst met Jodie Hall Mcateer in Wierden

Deze ochtend zijn de eerste jeugdruiters gestart in Wierden voor het Dutch Youngster Festival. Met een 1.40m hoge Ijsboerderij n Mors Prize startte het jeugdfestival met twee winnaars. Een overvloedig deelnemersveld zorgde voor de opsplitsing van de proef.

In het eerste deel sprong Jodie Hall Mcateer naar de winst in het zadel van de Nederlandse Colette (v. Vincenzo). Samen met de 10-jarige merrie klokte ze foutloos af in 33.67 seconden en ging ze zo Tobias Kuhlage met de Cornet Oboblensky-dochter, Coronolle vooraf. Kuhlage stopte de chrono in 34,09 seconden en werd opgevolgd door België's Simon Morssinkhof op de rug van Perigrosso (v. Perigueux). Samen met de KWPN-ruin stopte hij de tijd in 34,40 seconden.

Het tweede deel kleurde Nederlands met Bas Moerings 'on top'. Moerings haalde de winst in huis met de Vigo D'Arsouilles-zoon, Fasther na een foutloze omloop in 33,71 seconden. Landgenoot Sven Peters volgde op de tweede plaats met Channel (v. Rascin). Peters klokte foutloos af in 34,20 seconden.

Groot-Brittannië's William Fletcher sluit het podium af met Glory Rose (v. Caretino Glory) in het zadel.

KLIK HIER VOOR DE RESULTATEN