Bart van der Maat pakt sublieme overwinning in Youngster Tour MET

Bart van der Maat pakt sublieme overwinning in Youngster Tour MET
Vandaag werd er weer "voor het echt" gesprongen in Oliva tijdens de verschillende Youngster rubrieken op de MET. Gisteren deden de Nederlandse combinaties het al goed in de oefen ronde tijdens de "clear round" rubrieken. Vandaag werd dat beloond met top noteringen voor de ORanje ruiters.

Zo was het Bart van de Maat die de 6-jarige springpaarden rubriek won met zijn KWPN'er Iron Man 15 (v. Indoctro). In een barrage met 16 combinaties stond de ruiter op eenzame hoogte mer zijn foutloze rit in 37.22 seconden. Duitser Marcel Wegfahrt deed nog een mooie poging om de Nederlander van winst te houden maar kwam met Carnan (v. Cartogran) meer dan twee seconden de kort.

Ivo Biessen sprong zich ook op het podium met de Hannoveraans Cloney's Pleasure (v. Cloney). Het duo kwam een kleine drie tienden van een seconden later over de eindstreep als Wegfahrt. Bart Haselbekke wist zich ook in de top 5 te klasseren. Hij werd met Luziana (v. Lord Pezi) vijfde na een foutloze rit in 40.97 seconden.

Verder wisten Jesper Romp en Ivo Biessen zich te plaatsen voor de barrage. Daar gingen ze er ook vol voor maar zagen onderweg een balk vallen. Romp werd met Fiolita (v. Diamant de Semilly) zevende. Terwijl Biessen de Hannoveraanse Scenletha (v. Contrendra I) achtste werd.

Kijk hier voor alle resultaten.